DE SALON


MarijkeMijn naam is Marijke Dikkerboom, 35 jaar en ik ben de trotse eigenaresse van Beautysalon Marijke. Als kleuter van zes ontdekte ik mijn passie voor het vak van schoonheidsspecialiste toen ik een make-up set kreeg voor mijn pop. Op die pop was ik snel uitgekeken en begon al snel als persoonlijke visagiste en haarstyliste te oefenen op mijn ouders en vriendinnen.
Na al die schooljaren kon ik eindelijk beginnen aan de opleiding tot schoonheidsspecialiste en heb ik de eerste drie jaar in een gerenommeerde schoonheidssalon gewerkt. Daar heb ik veel geleerd maar zag ook nog veel kansen. In juni 2007 ben ik Beautysalon Marijke op een zolderkamer aan huis gestart. Die knusse zolderkamer voldeed voor de opbouw van mijn bedrijf maar voor een verdere professionalisering heb ik een pand gekocht en ben ik in 2010 verhuisd naar een nieuwe en ruimere locatie samen met mijn eerste personeelslid, een schoonheidsspecialiste. Het voelde als een eerste belangrijke stap! ‘It Giet oan’ zoals we in Friesland zeggen.

Beautysalon Marijke groeide en in 2013 kon ik mij helemaal richten op mijn passie voor huidverbetering & -verjonging. Naast de huidverzorgingslijn van ‘Alcina’ waar ik al in 2007 mee was gestart, kwam er een tweede lijn bij, ‘Cell Fusion C.’

In maart 2014 werd onze inzet en passie beloond met de Beauty Award Publieksprijs voor de beste schoonheidsspecialist van het jaar. Een prijs die onze ambities alleen maar meer heeft doen toenemen.

Naast het werk binnen mijn salon verzorg ik sinds 2015 ook trainingen voor Alcina Cosmetic Nederland BV op het gebied van huidverzorging, huidverbetering en decoratieve cosmetica. Ik geef producttrainingen en demonstraties aan klanten en aan de schoonheidsspecialisten van Alcina. Deze producttraining vinden plaats in mijn Beautysalon of op locatie bij de klant.


In oktober 2016 introduceerden wij een derde lijn (Hannah) voor huidverbetering en verjonging en zijn wij opnieuw een uitdaging aan gegaan om Hannah huidcoach te worden en bindweefselmassage toe te passen in de salon. En… er staan nog veel meer ideeën op ons wensenlijstje.


De kers op de taart was het winnen van de Beauty Award voor 'Beste schoonheidsspecialist Noord Nederland 2017' De bekroning op ons werk als schoonheidsspecialist en het 10-jarig jubileum van onze salon.

Compleet onverwachts, maar ook ontzettend trots op deze prijs, werd Marijke in januari 2018 uitgeroepen tot 'Beste ondernemer van Noord-Oost Friesland.

Beautysalon Marijke pand WAchtruimte Duo triple behandeling salon


                                Filmpje verbouwing en opening Beautysalon 2010: